Dirigent Sing Along Singers Jos Helgers


 

Sinds 16 februari 2022 is Jos Helgers dirigent van Sing Along Singers.
Jos (1967) is geboren in Guttecoven. Na zijn middelbare schooltijd heeft hij zijn studie HBO (Schoolmuziek B) afgerond en HAFA-directie t/m leerjaar 3 gestudeerd aan het Conservatorium in Maastricht. 

Van 1992 tot 2001 was Jos als muziekdocent werkzaam op het Makeblijde College in Rijswijk (ZH). In 2001 keerde hij terug naar "Het Zuiden". Vanaf die tijd is Jos bij het ROER College Schöndeln in Roermond werkzaam als docent muziek, cultuurstroom én als begeleider van de Technische Toneel Commissie. Hij is werkzaam in alle leerjaren (brugklas t/m 6 VWO). Tevens is Jos mentor van een brugklas. 

Bij gelegenheid van het 150-jarig jubileum van het toenmalige  Bisschoppelijk College Roermond (Schöndeln) is door Jos een bigband "Amerikaanse Stijl" samengesteld en werd door hem het decor ontworpen en gebouwd. Ook heeft hij diverse acts muzikaal bijgestaan. Het Roercollege heeft een rijke traditie voor wat betreft musicals, Scetch- en MuziekAvonden (SMA), koffieconcerten en talrijke buitenschoolse activiteiten. Hieraan levert Jos een ruime bijdrage: schrijven, spelen, arrangeren, licht en geluid én decor. 

Jos heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in zijn werk als koordirigent (Herten en Heel) én als dirigent van fanfare- en harmonie-orkesten. Momenteel woont Jos in Herten. Hij is gehuwd en vader van twee dochters. 
In zijn vrije tijd speelt hij o.a. (weer) saxofoon in de fanfare.